BounCen tytöt kotiin onnistuneen kisamatkan ja hienon leirikokemuksen kera!

BouCelaisten matka Portugaliin alkaa olla ohi ja kotimatka häämöttää. Kiia Kukkonen, Ella Korhonen, Lilli Rossi, Reea Eräheimo ja Neea Laaksonen pääsivät kaikki korkeimmalle palkintokorokkeelle. Kuten aikaisempi postaus kertoi, voittivat Ella, Lilli ja Reea alle 14-vuotiaiden tyttöjen sarjan joukkuekisan.

Perjantain alkukisan jälkeen alle 14-vuotiaiden sarjassa oli finaalissa peräti kaksi BounCelaista. Ella sijoittui täpärästi neljänneksi lauantain finaalissa, Lilli nappasi kuudennen sijan.

Kiia onnistui tekemään nappisuorituksen ja jakoi alle 12-vuotiaiden sarjassa kultamitalin Kanadan Luciani Biancan kanssa. Kiia sai sarjassaan finaalin parhaat arvostelupisteet, 24,6. Kiia jätti suorituksellaan taakseen sekä portugalilaiset että sveitsiläiset voimistelijat.

Alle 16-vuotiaiden sarja oli suomalaisten juhlaa. Neea ja EsTT:n Oona Tujula nappasivat kirkkaimmat mitalit, Neealle kultaa ja Oonalle hopeaa. Oonan arvostelu-, ja lentoaikapisteet olivat sarjansa parhaat finaalissa. Oonan vaikeusastepisteet olivat luokkansa matalimmat, 4,5. Neean vaikeusaste, 7,4, oli finaalin kolmanneksi alin, lentoaika oli Oonan jälkeen toiseksi korkein. On hienoa huomata miten vaikeusasteet eivät ole kaikki kaikessa, suorituspuhtaus, ja tätä myötä myös hyvä lentoaika, ratkaisevat paljon. Alle 16-vuotiaiden tyttöjen luokassa se ratkaisi mitalisijat!

EsTT:n Samuel Jana lähti miesten sarjan finaaliin kahdeksannelta sijalta. Finaali oli monille kisaajille epäonninen, viiden voimistelijan sarja katkesi kesken. Tämä oli kuitenkin meidän onnemme, sillä Samuel nousi siistillä sarjallaan kolmanneksi! Junioritytöissä finaaliin yltänyt EsTT:n Salla Tamper sijoittui finaalissa seitsemänneksi. Kaikki tulokset löydät osoitteesta https://sporttech.io/events/7192694a-e557-42f0-4794-48e745a887f4/ovs/event/TRA.

Scalabis-cup oli hienosti järjestetty kisa kaikin puolin. Tänä vuonna samaan aikaan järjestetty Britannian mestaruuskilpailu verotti aikaisempina vuosina runsain joukoin osallistuneita brittivoimistelijoita. Kuulemamme mukaan myös espanjalaisia on aikaisemmin osallistunut kisaan enemmän, nyt he suuntaavat seuravana viikonloppuna järjestettävään Coimbra Gym Festiin ja sen yhteydessä pidettävään World Cup-osakilpailuun.

Kisan jälkeisenä sunnuntaina oli kisajärjestäjän puolesta retki rannalle, joka oli erityisen mahtava kokemus. Rannalle oli järjestetty erilaista tekemistä, osa kävi kokeilemassa myös surffausta. Sekä kisan aikana että sunnuntain retkellä oli mukana valokuvaaja järjestävän tahon puolelta. Näitä kuvia pääsee katsomaan facebookista, etsi vain sivusto SCALABISCUP. Taitaa siellä vilahtaa joitakin tuttujakin naamoja!

Maanantaista keskiviikkoon tyttömme vielä leireilivät paikan päällä opetellen uusia liikkeitä. Hieman viimeisinä päivinä oli aistittavissa pientä väsymystä, lämpötila on kuitenkin ollut suomalaisittain melkoisen haastava koko reissun ajan, yli +30 lähes joka päivä.

Suomalaisten hyvä sijoittuminen kisan eri sarjoissa oli aivan fantastisen hienoa, meillä on hyvää tekemisen meininkiä ja suunta on selvästi oikea. Erityiskiitos valmentajallemme Pedrolle, paikallistuntemus oli korvaamatonta!

BounCen joukkue, vasemmalta: Kiia Kukkonen, Reea Eräheimo. Ella Korhonen, Lilli Rossi, Neea Laaksonen.

BounCen joukkue, vasemmalta: Kiia Kukkonen, Reea Eräheimo. Ella Korhonen, Lilli Rossi, Neea Laaksonen.