Turvallisuus

Trampoliinivoimistelu voi näyttää hurjalta ja ehkä vaaralliseltakin. Todellisuudessa loukkaantumisia tapahtuu hyvin harvoin, koska lajissa on tarkat turvallisuusohjeet, joita kaikkien edellytetään noudattavan. Ohjeet käydään läpi ensimmäisellä harjoituskerralla ja aina tarvittaessa. Myös nuorimpien harrastajien on ymmärrettävä turvallisuuden kannalta tärkeät säännöt ja maltettava kuunnella ohjeita. Tärkeimmät turvallisuusohjeet sisältyvät BounCen pelisääntöihin.

Kilpatrampoliini joustaa ja ”heittää” huomattavasti tehokkaammin kuin pihatrampoliinit. Vaikka omalla pihatrampalla jo onnistuisivatkin voltit ja muut temput, on uusien harrastajien turvallisuuden vuoksi aloitettava trampoliinivoimistelu alkeistasolta. Perusliikkeet oikeilla tekniikoilla kilpatrampoliinilla tehtynä on oltava hallussa ennen alkeisjatko- ja jatkotasolle siirtymistä. Näin vältytään turhilta loukkaantumisilta.

Koulutetun trampoliiniohjaajan johdolla uusien taitojen opettelu onnistuu turvallisesti ja hallitusti. BounCen ohjaajat ovat saaneet koulutuksen trampoliinivoimistelun ohjaamiseen ja heillä on kokemusta eritasoisten ryhmien ohjaamisesta. Pihatrampalla saa omatoimisesti hyvää harjoitusta trampoliinitemppuihin, mutta vaikeimmat temput kannattaa jättää trampoliiniseuran osaavien ohjaajien kanssa harjoiteltaviksi.

Ps. Vinkkejä turvallisiin, mutta haastaviin pihatramppatemppuihin löydät BounCen Youtubesta (BOUNCE Espoo)