Tiedote / harrasteryhmäläiset

20.4.2020

Hei BounCen harrastaja ja kotiväki!

Tämä tiedote sisältää infoa kevätkauden jatkosta ja korvauksista, syyskauden ryhmistä ja syyskaudelle ilmoittautumisesta sekä kannatusjäsenyydestä. Luethan viestin kokonaan.

KEVÄTKAUSI 2020

Olemme suureksi harmiksemme joutuneet perumaan harrastajiemme kevään harjoitukset kauden loppuun saakka. Perumisen taustalla on vallitseva koronatilanne ja siihen liittyvät Suomen hallituksen sekä Voimisteluliiton linjaukset ja suositukset. Noudattamalla linjauksia ja suosituksia pyrimme omalta osaltamme suojelemaan bouncelaisten ja heidän lähipiirinsä terveyttä.

Päätös harjoitusten perumisesta ei ole ollut helppo, sillä trampoliinivoimistelun ja liikunnan ilon tarjoaminen jäsenillemme on se asia, miksi seuratyötä teemme. Yhteiset treenit ovat tärkeitä meille kaikille ja kaipaamme juttuhetkiä toistemme kanssa, uuden oppimisen iloa, lentämisen tunnetta ja jopa hikisiä kuntopiirejä. Tässä tilanteessa terveys on kuitenkin asetettava etusijalle ja yhteinen harjoittelu pistettävä tauolle. Tauosta huolimatta liikkumista voi ja tuleekin jatkaa ja tuottamalla videoita omatoimisen harjoittelun tueksi pyrimme korvaamaan väliin jääviä harjoituksia ja kannustamaan jäseniämme liikkumaan kotona.

Toivomme, että mahdollisimman moni seurayhteisömme jäsen pysyy mukana toiminnassa haasteista huolimatta. Treenivideoiden lisäksi haluaisimme hyvittää tilannetta jäsenillemme myös konkreettisemmin, vaikkei siihen tällaisessa force majeure (ylivoimainen este) -tilanteessa varsinaista velvoitetta ole. Hyvittämistä haastavat kuitenkin tilanteen seuralle aiheuttamat taloudelliset vaikeudet ja ennalta-arvaamattomuus. BounCe on voittoa tavoittelematon yhdistys ja talousarviossa olemme tähdänneet nollatulokseen. Nyt kiinteät kulut, kuten tilavuokra, säilyvät, vaikka tuloja jää saamatta, mikä tarkoittaa taloudellista tappiota. Olemme keskustelleet taloudellisen avun saamisesta eri tahojen kanssa ja kulujen minimoimiseksi olemme jo lomauttaneet meille tärkeitä työntekijöitä. Tavoitteena on käynnistää toiminta nopeasti terveydellisen uhan väistyttyä, jotta suuremmilta tappioilta vältytään.

Tekemiemme toimien ansiosta pystymme korvaamaan osan kevään maksuista. Korvaus toteutetaan hyvittämällä syyskaudella mukana jatkaville jäsenillemme 30 € syksyn kausimaksusta. Hyvityksellä haluamme osoittaa, että jäsenemme ovat meille tärkeitä ja teemme parhaamme haastavassa tilanteessa. Tärkein päämäärä on seuratoiminnan jatkumisen turvaaminen. Tavoitteena on, että BounCella harjoitellaan, valmennetaan ja tehdään laadukasta seuratyötä myös koronatilanteen jälkeen.

Moni jäsenistämme on jo osoittanut ymmärrystä ja tukea tilanteessa – on todella hienoa ja merkityksellistä huomata, kuinka yhteisöllistä ja lämmintä henkeä seurastamme löytyy. Suuri kiitos siitä!

OMATOIMINEN HARJOITTELU

Trampoliinivoimistelijan harjoitteluun BounCella kuuluu trampoliinilla hyppimisen lisäksi erilaisten taitojen harjoittelu maalla sekä voima-, nopeus-, liikkuvuus- ja kestävyysominaisuuksien kehittäminen. Nämä kaikki tukevat tramppatemppujen oppimista. Koska yhteisiä tramppatreenejä ei tällä hetkellä voida järjestää, julkaisemme ohjeita omatoimiseen harjoitteluun. Ohjeita julkaistaan kolme kertaa viikossa ja julkaisukanavina toimivat BounCen Instagram, Facebook ja Youtube. Ota kanavat seurantaan, katso ohjeet ja toteuta omalla tyylillä. Tullaan tauon jälkeen entistä vahvempina ja taitavampina takaisin!

Facebook: Voimisteluseura BounCe Espoo ry
Instagram: @bounceespoo
Youtube: Voimisteluseura BounCe Espoo (soittolista: Bouncelaisen omatoiminen harjoittelu)

Ps. Youtubesta löydät videomateriaalia myös pihatrampalla harjoitteluun ja mallivideoita trampoliinivoimistelun liikkeistä ja tekniikoista!

SYYSKAUDEN 2020 RYHMÄT

Olemme saaneet harrastajiltamme toiveen pidemmästä tramppa-ajasta ja myös ohjaajamme ovat katsoneet tarpeelliseksi erityisesti vanhempien voimistelijoiden treenien pidentämisen, jotta harjoituksissa ehditään keskittyä sekä trampoliinitaitoihin että lajinomaiseen fysiikkaharjoitteluun. Nyt on tullut aika toteuttaa toiveet ja syyskaudelle onkin luvassa pieni uudistus.

Uudistuksen keskeisin sisältö on, että yli 12-vuotiaiden alkeisjatko- ja jatkotasolla harjoittelevien treenit pidentyvät tunnista 1,5 tuntiin. Harjoituksissa hypitään alkulämmittelyn jälkeen n. 45 minuuttia trampalla, jonka jälkeen on 30 minuutin fysiikkaosio. Ryhmäkoko kasvaa kuudesta kymmeneen, mutta tramppoja on nykyisen yhden sijaan käytössä kaksi. Näin ollen tramppa-aikaa tulee treeniin noin 15 minuuttia lisää ja hyppijöitä per tramppa on yksi vähemmän. Fysiikkaosiossa harjoitellaan mm. voimaa, liikkuvuutta ja koordinaatiokykyä, jotka mahdollistavat hienojen temppujen tekemisen korkeuksissa onnistuneesti ja turvallisesti.

Alkeistason ryhmien ja kaikkien alle 12-vuotiaiden ryhmien harjoitukset pysyvät ennallaan (1h treenit / max. 6 osallistujaa). Koska kyseessä ovat nuoremmat lapset ja tutustuminen/totuttelu lajiin, haluamme pitää harjoitusten keston lyhyempänä ja osallistujamäärän per ohjaaja pienenä. Jako toteutetaan sovelletusti, sillä osassa ryhmistä on sekä alle että yli 12-vuotiaita.

Toivomme, että uudistus on harrastajillemme mieluisa ja tuo piristystä kevään ikävien peruutusten tilalle!

SYYSKAUDELLE 2020 SIIRTYMINEN

Syyskaudelle siirryttäessä olemme yleensä tehneet joitakin vaihdoksia ryhmien tasoissa (esim. alkeista alkeisjatkoon). Koska kevätkausi jäi kesken, ei näitä muutoksia tällä kertaa tehdä. Harjoittelua jatketaan kuitenkin lähtökohtaisesti siitä, mihin keväällä on jääty. Ryhmien ohjaajiin saattaa tulla muutoksia, sillä ohjaajamme ovat pääosin nuoria ja opiskelu- ja työpaikat varmistuvat kesän aikana. Jäsenrekisterissä näkyvät ohjaajatiedot ovat alustavia.

Ryhmärakenteen muutos tuo joitakin muutoksia treenien aikatauluihin ja ryhmäjakoihin. Jokainen harrastaja saa tällä viikolla sähköpostin, jossa kerrotaan, mihin ryhmään syyskaudella tulee ilmoittautua. Tasolta seuraavalle EI saa omatoimisesti siirtyä, jotta harjoittelu säilyy turvallisena. Jokaisen tulee ilmoittautua sähköpostissa ilmoitettuun ryhmään itse jäsenrekisterin kautta (http://old.bounce-espoo.fi/seura/ilmoittautuminen/). Syksyn ryhmiin ilmoittautuminen aukeaa kevätkaudella mukana olleille harrastajillemme maanantaina 4.5. klo 10.

Ilmoittautumisen yhteydessä valitaan 30e alennukseen oikeuttava maksuvaihtoehto. Alennus tulee ensimmäiseen ryhmään osallistumisesta ja alennuksen saa jokainen toiminnassamme keväällä mukana ollut harrastaja. Ryhmien kausimaksut pysyvät ennallaan, mutta huomioittehan treenien mahdollisen pidentymisen vaikutuksen hintaan (1h / 230e, 1,5h / 260e). Syyskauden laskujen eräpäivät ovat elokuussa. Maksetut maksut hyvitetään kokonaan, mikäli toimintaa ei voida järjestää. BounCella on oikeus poistaa syyskauden ilmoittautuminen, mikäli kuluvan vuoden aiempia maksuja (jäsenmaksu ja kevään kausimaksu) ei ole maksettu. Muistattehan, että vain jäsenmaksun maksaneet ovat vakuutettuja harjoituksissa. Lomautuksesta tai muusta vastaavasta syystä johtuvat maksuhaasteet ratkaistaan tilannekohtaisesti erikseen.

Ilmoittautuminen aukeaa uusille lajista kiinnostuneille maanantaina 18.5. Kevään harrastajat, varaattehan paikkanne ennen tätä! Syyskausi alkaa näillä näkymin lauantaina 15.8.2020 – toivottavasti nähdään mahdollisimman monen kanssa silloin! <3

KANNATUUSJÄSENYYS

Haastavassa tilanteessa kaikki tuki on tarpeen. Seuramme toimintaa voi tukea 30€, 50€ tai 100€ suuruisella kannatusjäsenmaksulla. Kannatusjäseneksi pääsee liittymään ilmoittautumalla jäsenrekisterin kautta ryhmään ”Kannatusjäsen 2020” ja valitsemalla sopivan kannatussumman annetuista vaihtoehdoista. Kannatusjäseneksi liittymällä edistät lasten, nuorten ja aikuisten liikuntaa ja autat meitä varmistamaan, että harjoittelemme laadukkaasti, turvallisesti ja yhdessä hauskaa pitäen myös jatkossa. Kiitos tuestasi!

Ystävällisin terveisin

BounCen hallitus ja toimisto