Trampoliinivoimistelu harrastuksena

BounCessa harrastetaan liikuntaa yksilön ehdolla! Harjoituksissa voi käydä useita kertoja viikossa ilman paineita kilpailemiseen. Monet harrastajamme ovat viihtyneet lajin parissa jo useita vuosia, kehittyen kuitenkin jatkuvasti! Tarjoamme motivoivan ja kannustavan harjoitteluympäristön. Tule voittamaan itsesi jokaisissa treeneissä!

Trampoliinivoimistelu sopii kaikenikäisille ja kaikenkokoisille reippaasta liikunnasta pitäville. Temppukerhoon pääsee mukaan jo 3-4 -vuotiaana ja varsinaisen trampoliinivoimistelun nuorimmat harrastajat ovat 7-vuotiaita. Yläikärajaa ei ole. Harjoitusryhmät muodostetaan harrastajien iän ja taitotason mukaan. Samassa ryhmässä voi olla sekä tyttöjä että poikia.

Lajin aloittamiseksi ei tarvita erityistaitoja eikä aiempaa urheilutaustaa. Liikkeiden oppiminen ja eteneminen harrastetasolla ei vaadi suurta notkeutta eikä voimaa. Trampoliinivoimistelu kehittää tasapainoa ja koordinaatiota ja vahvistaa erityisesti keskivartalon lihaksia.

Harjoittelu trampoliinilla aloitetaan perushypyistä edeten vähitellen vaikeampiin liikkeisiin. Uudet liikkeet perustuvat aina aiemmin opittuihin, teknisesti ja turvallisesti hallittuihin perusliikkeisiin. Eteneminen on siis portaittaista ja tapahtuu harrastajan omaan tahtiin. Samassa ryhmässä voikin olla eri liikkeitä harjoittelevia voimistelijoita. Ryhmässä on yleensä vain kuusi henkilöä, jotta yksilöllinen ohjaus on mahdollista ja jokaisella on tarpeeksi hyppyaikaa. Harjoituksissa tehdään myös monipuolisesti akrobatiaa, lihaskuntoharjoittelua, leikkejä ja pelejä sekä venyttelyä.

Harrastuksessa ei tarvita erityisvarusteita – joustavat housut tai sortsit, t-paita tai pitkähihainen pusero ja sukat ovat riittävä asu. Hypittäessä voidaan käyttää myös erityistossuja, mutta kunnolla jalassa pysyvät sukat käyvät yhtä hyvin.

Trampoliinivoimistelussa hypätään suoraan ylöspäin ja liikkeet tehdään hypyn korkeimmassa vaiheessa. Tekniikka on siis erilainen kuin muissa voimistelulajeissa, joissa liikkeet lähtevät heti eteen- tai taaksepäin. Laji sopii hyvin myös oheisharjoitteluun esim. luistelijoille ja alppilajien harrastajille.

Trampoliinivoimistelu voi näyttää hurjalta ja ehkä vaaralliseltakin. Todellisuudessa loukkaantumisia tapahtuu hyvin harvoin, koska lajissa on tarkat turvallisuusohjeet, joita kaikkien edellytetään noudattavan. Ohjeet käydään läpi ensimmäisellä harjoituskerralla ja aina tarvittaessa. Myös nuorimpien harrastajien on ymmärrettävä turvallisuuden kannalta tärkeät säännöt ja maltettava kuunnella ohjeita. Kilpatrampoliini joustaa ja ”heittää” huomattavasti tehokkaammin kuin pihatrampoliinit. Koulutetun trampoliiniohjaajan johdolla trampoliinivoimistelu on turvallinen ja hauska harrastus.